Eurobasket u Sloveniji predstavlja priliku za zaradu

Dodajte komentar

Ovogodišnja organizacija evropskog košarkaškog prvenstva u Sloveniji predstavlja ogromnu priliku za zaradu za turističke i ugostiteljske kompanije.

“Dobar i inovativan proizvod, koji je pored toga još ekološki, može vam donijeti masnu zaradu ovog septembra. Ukoliko želite taj proizvod nekako povezati sa takmičenjem, treba vam samo još blagoslov organizatora”, kaže Aleš Križnar, direktor kompanije Eurobasket 2013., organizatora najvećeg sportskog takmičenja ove godine u Sloveniji.

Predsjednik uprave Petrola Tomaž Berločnik kaže, da „da svaki euro, koji će uložili u sponzorstvo, namjeravaju na neki način povratiti kroz posao“. Na ovogodišnjem evropskom prvenstvu u košarci, čiji će domaćni između 4. i 22. septembra biti Ljubljana, Jesenice, Celje i Kopar, biće prisutne 24 reprezentacije, među njima i reprezentacije svih nekadašnjih jugoslavenskih republika.

Puno će se ih dovesti u Sloveniju vlastitim automobilom, što predstavlja dodatan posao za trgovce sa gorivom, kao i za Slovenačku kompaniju za autoceste (DARS), zbog povećane prodaje vinjeta.

Organizatori očekuju, da će Sloveniju posjetiti između 25 i 30 hiljada osoba. Po ocjenama organizatora svi će posjetioci tokom prvenstva u Sloveniji potrošiti između 38 i 40 miliona eura.

Polovina svih posjetilaca, nekih 15 hiljada, će posjetiti Ljubljanu. Slovenačka prijestonica međutim nudi samo 5 hiljada kreveta turistima.

Većina ih je već rezervisanih,  što znači da će kapaciteti u Ljubljani biti ispunjeni do kraja, a mnogi gosti će morati potražiti smještaj i u krajevima u okolini Ljubljane. Tako hotelijeri očekuju dobru zaradu, jer će u promet ići i kapaciteti ponuđeni po cijenama višim od uobičajene, piše Business.hr.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *