Croatia Airlines otpušta 20% radnika

Dodajte komentar

Gubitak Croatia Airlinesa veći je od 370 miliona kuna koliko se posljednjih dana navodi, i iznosi 483 miliona kuna, a posljedica je prije svega pogrešno vođenih vrijednosti aviona, izjavio je predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko u Dnevniku 3 HTV-a.

Kučko je izjavio kako je neko pogrešno vodio vrijednosti aviona ili napumpavao njihovu cijenu, no kako to ne dovodi u pitanje sigurnost aviona u floti CA-a kao niti sigurnost putnika.Naglasio je kako kompanija u državi s turističkom orjentacijom koja doveze u zemlju svakog trećeg turistu ima šansu, kako nisu u bankrotu, te kako prolaze kroz jedno teže razdoblje.- Mi trenutno radimo na mjerama koje će dovesti do konsolidacije i restrukturiranja kompanije. Te je mjere bilo potrebno donijeti i ranije, a one na žalost uključuju i bolne rezove, što znači da će biti otpuštanja, kazao je Kučko koji nije želio reći konkretan broj radnika koji će ostati bez posla, prenosi seebiz.eu.

– Sve bi trebalo da se zna do kraja nedjelje. Trenutno u Croatia Airlinesu radi 1100 ljudi, a taj broj moramo smanjiti za oko 20 posto, zaključio je Kučko.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *