Dožić: Nijesam dobijao bonuse, očekujem probleme u KAP-u

Dodajte komentar

Predstavnik Vlade u Odboru direktora Kombinata aluminijuma Podgorica KAP Nebojša Dožić, saopštio je da nije primio bonus za prošlu godinu kako je to objavljeno u medijima.

“Sigurno meni i koliko sam ja upoznat ostalim članovima Borda direktora nije dodat nikakav bonus. Da li su dati bonusi nekom drugom iz menadžmenta, ja nijesam upoznat, ali sam zatržaio odgovor od direktora, ako jeste, da mi obrazloži kome i zašto“, rekao je Dožić Atlas televiziji.

Članovi Odbora direktora i dijela KAP-a su istakli da nijesu podijelili pola miliona eura bonusa i da ne planiraju da to urade u narednom peirodu.

Kada je riječ o platama zaposlenih i smanjenju koje je najavljeno Dožić očekuje probleme.

“Moj prijedlog menadžmentu KAP-a je bio da oni Sindikatu koji je pristao smanji plate pet odsto da na neki drugi način koji su inače imali namjeru da sprovedu u skladu sa zakonom i kolektivinim ugovorom sprovedu ostali dio radnika. Što se mene tiče ja očekujem samo probleme u narednom periodu“, naglasio je Dožić.

Većinski Sindikat aluminijuma će stupiti u štrajk ako Uprava KAP-a prekrši sporazum o linernom smanjenju zarada od pet odsto, prenosi cdm.me.

Taj prijedlog je od starta neprihvatljiv manjinskog Sindikatu. Konačna odluka menadžmenta očekuje se tokom sedmice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *