Donacija Alter Modusa: Starom Baru novi vrtić

Dodajte komentar

Gradonačelnik Bara Žarko Pavićević i savjetnik u Ministarstvu prosvjete Olivera Nikolić juče su u Starom Baru zvanično otvorili novu vaspitnu jedinicu Javne predškolske ustanove „Vukosava Ivanović Mašanović” u kojoj će boraviti oko 50 mališana iz ove mjesne zajednice.Nova vaspitna jedinica namijenjena je djeci uzrasta od tri godine, pa do polaska u školu, a njenim otvaranjem Stari Bar dobio je vrtić nakon 34 godine.
Pavićević je istakao veliki značaj otvaranja vrtića za opštinu Stari Bar i djecu koja će boraviti u njemu.
– Ovo je dobar primjer kako državni organi, donatori i lokalna uprava mogu da grade objekte od javnog interesa – kazao je Pavićević.
Direktor JPU „Vukosava Ivanović Mašanović” Gordana Mijović istakla je da otvaranje vrtića u Starom Baru ima simboliku, jer su upravo tu začeci predškolskog vaspitanja i obrazovanja u barskoj opštini.
– Srećni smo zbog činjenice da će naši najmlađi sugrađani iz Starog Bara imati priliku da u svojoj mjesnoj zajednici stiču prva znanja, u prostorijama koje su urađene u skladu sa svim standardima. Otvaranje vaspitne jedinice dolazi nakon 34 godine zahvaljujući objedinjenoj akciji nekoliko subjekata. Osnovna škola „Srbija” prepoznala je potrebe građana Starog Bara za postojanjem vrtića u ovoj mjesnoj zajednici i ponudila nam dio svog prostora na korišćenje. Zahvalni smo i mikrofinansijskoj instituciji „Alter Modus”, koja nam je donirala cjelokupan materijal za adaptaciju prostora, vrijedan oko 12.000 eura, a njihovi klijenti preduzetnici obavili su sve građevinske radove besplatno. Akciju je podržalo i resorno Ministarstvo prosvjete i sporta, kao i lokalna uprava Bar – istakla je Mijovićeva, dodajući da je ukupna vrijednost projekta adaptacije prostora za otvaranje novog vrtića preko 30.000 eura.
Mijovićeva se posebno zahvalila preduzetnicima i klijentima „Alter Modusa” Milanu Androviću, Vasku Joksimoviću, Ademu Duškiću i Borislavu Pecoviću, koji su donirali svoje umijeće i vrijeme kako bi vrtić bio otvoren početkom drugog školskog polugodišta.
Cjelokupan projekat biće upotpunjen narednog mjeseca, kada će „Alter Modus”, u partnerstvu sa svojim klijentima, izgraditi i pokloniti Starom Baru dječije igralište, čime će djeci biti pruženi najbolji uslovi za boravak u novoj predškolskoj ustanovi, prenosi Dan.co.me.
Na svečanoj ceremoniji otvaranja prisutne su pozdravili direktor OŠ „Srbija” Josip Ćinćur i direktor mikrokreditne institucije „Alter Modus” Luka Đurović.
Donatorima i sponzorima uručene su i zahvalnice za izuzetan doprinos zbog brige o djeci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *