Savjet za finansijsku stabilnost poziva na angažovanje eksperata

Dodajte komentar

Savjet za finansijsku stabilnost zaključio je u petak na sjednici da treba angažovati eksperte iz svih institucija sistema, kako bi se došlo do optimalnog rješenja od sistemskog značaja za očuvanje finansijske stabilnosti – saopšteno je iz Centralne banke.

Savjet je na sjednici, kojoj su prisustvovali viceguverner Milojica Dakić, ministar finansija Radoje Žugić i predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Branko Vujović, razmatrao stanje tekuće finansijske stabilnosti, kako bi se „sistemski razmotrilo ovo pitanje i aktivnosti usmjerile ka njenom očuvanju“, prenosi Pobjeda.

– Savjet je konstatovao da su prisutni brojni rizici, kako sa domaćeg tako i iz međunarodnog okruženja. Poslovni ambijent u Crnoj Gori još ne pokazuje indikatore snažnijeg oporavka i rizici koji proizilaze iz realnog sektora su još uvijek izraženi. Zaključeno je da su prioritetetna područja za usmjeravanje pažnje restrukturiranje javnog duga, problem održivosti deficita tekućeg računa i pitanje njegovog statističkog obuhvata i nastavak aktivnosti dobrovoljnog finansijskog restrukturiranja korporativnog duga i rješenja nekvalitetnih kredita u Crnoj Gori – navodi se u saopštenju.

Savjet se, kako je saopšteno, saglasio da će se dodatno uložiti napori i angažovati eksperti iz svih relevantnih institucija sistema, kako bi se došlo do optimalnog rješenja od sistemskog značaja za očuvanje finansijske stabilnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *