Žugić sa SB o novom povoljnom zaduživanju

Dodajte komentar

Ministar finansija Radoje Žugić sa predstavnicima Svjetske banke razgovarao je o pripremi razvojnog zajma, koji bi Crnoj Gori omogućio znatno povoljnije zaduživanje tokom ove godine, što bi povoljno uticalo na poboljšanje strukture crnogorskog javnog duga, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

„Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje na definisanju mjera koje imaju za cilj poboljšanje fiskalnih performansi Crne Gore u srednjem i dugom roku“, saopšteno je iz Ministarsva finansija.

Predstavnici Svjetske banke saopštili su da je ova institucija spremna da pruži ekspertsku podršku Ministarstvu finansija u formulisanju mjera štednje i definisanju modela za sagledavanje efekata njihove primjene.

„Usljed složene ekonomske situacije u Evropi, obostrano je potvrđena neophodnost nastavka vođenja odgovorne i oprezne fiskalne politike“, saopšteno je iz Ministarsva finansija.

Žugić je razgovarao danas i sa ambasadorom Ruske federacije u Crnoj Gori, Nesterenkom Aleksejevičem.

Razgovarajući o bilateralnim odnosima dvije zemlje, posebno ekonomskim, sagovornici su konstatovali da postoji dosta prostora za unapređenje istih, prenosi cdm.me.

„Na sastanku se razgovaralo i o potrebi organizovanja prezentacije mogućnosti ulaganja u turistički sektor za ruske investitore i dogovoreno intenziviranje aktivnosti u tom pravcu“, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *