“YU BRIV” pobijedio na tenderu za izgradnju druge faze marine Porto Montenegro

Dodajte komentar

Na tenderu za izgradnju druge faze marine Porto Montenegro pobijedila je crnogorska kompanija YU BRIV, koja će raditi na proširivanju postojećih gatova, kao i na izgradnji novih gatova, po idejnom rešenju kompanije Marina Projects iz Velike Britanije, vodećih stručnjaka na polju projektovanja marina za mega jahte, saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije Porto Montenegro.

“Veoma smo srećni što smo potpisali ugovor za proširenje marine sa jednom od vodećih crnogorskih građevinskih kompanija YU BRIV. Sa njima smo do sada imali odlićnu saradnju i sigurni smo da će izgradnja i ove faze ponovo potvrditi da je Porto Montenegro jedna od vodećih marina na Mediteranu”, rekao je Oliver Korlet, izvršni direktor projekta Porto Montegero, dodajući da će završetkom druge faze kapacitet marine biti povećan na 470 vezova.

“Izuzetno je zadovoljstvo biti dio ovakvog projekta i učestvovati u izgradnji danas najvažnije elitne nautičke destinacije na Mediteranu. Ovo je jedno od najprestižnijih priznanja, ne samo za našu kompaniju već i za naše poslovne saradnike uključene u projektovanje i izgradnju. Uvjereni smo da ćemo dokazati da crnogorska građevinska operativa može sa uspjehom realizovati i najsloženije građevinske poduhvate”, kazao je Jovan Bujković, direktor kompanije YU BRIV.

Tenderska dokumentacija i zahtjev za ponudu  za projektovanje i izgradnju (Design & Build) druge faze marine Porto Montenegro je u decembru 2011 poslata na adrese 5 firmi: AYKA Rumunija, CMC Italija, VIPP Italija, POMGRAD Hrvatska i YU BRIV Crna Gora. Tenderski proces je trajao od decembra 2011. do decembra 2012., u toku kojeg je održano nekoliko eliminacionih krugova.

Druga faza marine podrazumijeva proširivanje gatova 1 i 3, i izgradnju gata paralelnog sa gatom 4 i novog gata za snabdijevanje jahti gorivom. Završetak radova planiran je za proljeće 2014.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *