Oli Ren Londonu: Bolje biti igrač nego rezerva

Dodajte komentar

Evropski komesar za ekonomska i monetarna pitanja Oli Ren izjavio je juče da članice EU ne mogu da uspore sa naporima za sprovođenje reformi i da Velika Britanija treba da teži tome da ostane unutar evropskog bloka.

Tokom govora u Centru za evropsku politiku Ren je od zemalja članica zatražio da iskoriste osjećaj pobošljanja situacije na početku ove godine i da „sa upornom odlučnošću“ nastave sa provođenjem neophodnih reformi za rebalans njihovih nacionalnih ekonomija.Evropski komesar je naglasio da će predstojeći mjeseci biti teški, jer je evropska ekonomija i dalje slaba, te da se očekuje da će se Evropa vratiti na stazu „robusnijeg rasta po ulasku u 2014. godine“.

Prema njegovim riječima, ekonomski rast biće postignut jačanjem konkurentnosti, smanjenjem disbalansa u oblasti trgovine i troškova rada, jačanjem investicija i preduzetništva.

Ren je izrazio očekivanje da će ove godine britanska budućnost u EU biti jedan od najvećih izazova i da će britanski premijer biti pod neprestanim pritiskom da zemlju distancira od evropskog bloka.

„Da sam ja britanski državljanin, sigurno bih više volio da u ovoj igri budem na terenu kao igrač nego na margini kao zamijena“, rekao je Ren, koji je nekadašnji fudbalski igrač, što je propraćeno burnim aplauzom.

On je dodao da se „golovi nikada ne postižu sa klupe.“

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *