Gvozdenović: Katarci nisu odustali

Dodajte komentar

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović kazao da se ne bi složio da je katarski investicioni fond “Qatari Diar” odustao od Plavih horizonata.

Dodao je da će analizirati probleme koji mogu postojati prilikom pripreme projekata pojedinih kompanija koje su odlučile da investiraju u Crnoj Gori, te da se ne bi složio da je katarski investicioni fond “Qatari Diar” odustao od Plavih horizonata.

On je na pitanje novinara, nakon konferencije o projektu “Priroda za budućnost”, kazao da će Vlada intenzivno raditi na valorizaciji svih potencijalnih investicija.“Mi intenzivno radimo na valorizaciji svih potencijalnih investicija koja treba da otvore nova radna mjesta i koje treba da utiču na naš bruto društveni proizvod. Da li određeni problemi vezani za pripremu tih projekata postoje analiziraćemo i pokušaćemo da sve te projekte stavimo u funkciju.

Smatram da je to jedan od jako važnih obaveza koje će ova vlada raditi u narednom periodu i u saradnji sa lokalnim upravama i insitucijama koje su zadužene za određene elemente. Ne smatram da je ni jedan od projekata koji je započet u tim fazama da možemo da kažemo da su projekti dovedeni u pitanje”, kazao je Gvozdenović, pišu vijesti.me.

Kako je kazao možda kod određenih projekti postoje faze zastoja, ali je dodao da na tome treba intenzivno da se radi i stvara pozitivan ambijent.

“Treba da utičemo na stvaranje preduslova da Crna Gora bude jedna od najkonkurentnijih destinacija i da na taj način ubrzamo projekte. To je jedna od stvari koja je predmet naše posebne pažnje i siguran sam da ćemo prevazići probleme”, naveo je on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *