Oland: Kriza eurozone je iza nas

Dodajte komentar

Francuski premijer Fransoa Oland izjavio je juče da je kriza u eurozoni “iza nas” i pohvalio napore koje je Evropska unija dosad preduzela kako bi riješila probleme.

Oland je novinarima u Oslu prilikom dodjele Nobelovih nagrada rekao da su Grčkoj isplaćena sredstva koje je čekala, da su Španiji pomogli da spase banke od bankrota, kao i da je siguran da će se Italijani s tim izboriti, iako u Italiji postoji politična neizvjesnost.

– Ono što mi sada treba da uradimo nije prosti izlazak iz krize, jer je to već urađeno. Nakon šest mjeseci pokušaja da riješimo probleme, fokus mora da se usmjeri na ostvarenje ekonomskog rasta, povećanje zaposlenosti i rast samouvjerenosti među mladim ljudima – istakao je francuski premijer.

Kad je riječ o stanju u Italiji, čiji je premijer Mario Monti podneo ostavku pa se očekuje da će novi izbori biti održani početkom sljedeće godine, Oland je izjavio da je optimističan.

– Uvjeren sam da će ono što se dogodilo u Italiji omogućiti toj zemlji da dobije stabilnu vladu nakon izbora u februaru. I osjetio sam da Monti nije bio potišten, već suprotno, da želi da se posveti svojoj zemlji – rekao je Oland.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *