Otvorena NLB Izložba kasica i nagrađene najbolje štediše + VIDEO

Dodajte komentar

NLB Montenegrobanka je Mjesec štednje posvetila najmlađima kroz akciju pod nazivom ‘Briga za budućnost djece’. Želeći i simbolički da podsjeti na važnost štednje, te na navike jednako važne za djecu i odrasle, tokom prethodnog mjeseca NLB Montenegrobanka je pozvala djecu da poklone svoju staru štednu kasicu kako bi učestvovali na završnoj izložbi štednih kasica, koja se održala 3. novembra od 11 do 15 časova, u filijali Podgorica V u TC Mall of Montenegro, kada su izabrane i nagrađene najmaštovitije kasice.

Pored otvaranja izložbe, za najmlađe je pripremljena i posebna umjetnička radionica oslikavanja keramičkih Zuja zu kasica-pčelica, koju je vodila umjetnica Sonja Đuranović, koja je pomagala djeci da uz osnovne tehnike likovnog izražavanja oslobode svoju maštu i da kroz kreativnu igru pokrenu svoju kreativnost i likovni izraz kako bi na autentičan način oslikali kasice.

Glumica Vesna Vujošević je animirala djecu brojnim aktivnostima kao i zabavnim kvizom, kako bi djeca savladala osnovne bankarske termine i shvatila važnost štednje. Ona je bila zadužena za stvaranje prijatne atmosfere, druženje sa djecom kako bi kroz igru sticala nova znanja.

Žiri u stastavu umjetnica Sonja Đuranović, glumica Vesna Vujošević, Ljilja Burzan Nikolić, direktorica komunikacija prvog lutkarskog festivala u Crnoj Gori, kao i Dino Redžepagić, izvršni direktor NLB Montenegrobanke, izabrali su tri najmaštovitije oslikane Zuja zu kasice, na kojima su radili štediše NLB Medene štednje i tri najoriginalnije stare kasice, koje su tokom Mjeseca štednje dostavljala djeca iz cijele Crne Gore.

Dobitnicima tri prve nagrade za najmaštovitije Zuja zu kasicu pčelicu osim diploma i zahvalnica za učešće pripale su i Visa poklon kartice sa fotografijama pobjedničkih kasica i novčanim iznosom, a dobitnicu su:

  1. Matija Dakić
  2. Katarina Petković
  3. Dunja Đuranović

Dok su tri najoriginalnije stare kasice nagrađene, takođe, Visa poklon karticama sa iznosom od po 50 eura djeca:

  1. Simon Ratković
  2. Vrtić ‘Maša’
  3. Balša Vučelić

Akciji NLB Montenegrobanke se odazvalo i više vrtića, a najaktivnije učešće su uzeli vrtići ‘Maša‘, ‘Kockica‘ i ‘Pinokio‘ iz Podgorice i vrtić ‘Ljubica Jovanović Maša‘ iz Budve. Djeca su na radionicama, prilagođenim njihovom uzrastu, učili o prvim štednim navikama i aktivno radili na pripremi štednih kasica koje su učestvovale na izložbi.

Izložba će biti otvorena do 31. decembra svim radnim danima od 8 do 16 časova.

[youtube=http://youtu.be/80u_cO9zACE]

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *