Obod na doboš: Sve za 2,5 miliona

Dodajte komentar

Stečajna uprava cetinjskog „Oboda” raspisala je juče oglas za hitnu prodaju dijela imovine javnim prikupljanjem ponuda do 26. oktobra.

Postrojenja i oprema procijenjeni su na 1,13 miliona eura, a repromaterijal i gotova roba na 1,21 milion. Umjetničke slike prodaju se za 18.000, a za metalne konstrukcije, željezo, aluminijum i bakar kupac je dužan da navede cijenu po toni.

U nekadašnjoj cetinjskoj fabrici bijele tehnike u aprilu je uveden stečaj. Vlada je, kao većinski vlasnik preduzeća, isplatila 18 miliona za otpremnine za oko 1,2 hiljade radnika, koji su raskinuli radni odnos vjerujući vladinim obećanjima da će po završetku privatizacije biti vraćani na posao, a sada su na birou rada.

Radnici pregovaraju i štrajkuju punih 10 godina, a skoro 4,5 hiljada radnika je do 19. maja, prijavilo potraživanja, od čega je većina odbijena.

Ispitno ročište za provjeru vjerodostojnosti prijavljenih potraživanja, koje je trebalo da se održi 16. odloženo je za 27. novembar zbog obima prijava i prigovora. (dan.co.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *