Sindikata KAP-a najavio štrajk za četvrtak

Dodajte komentar

Sindikat Kombinata aluminijuma  najavio je danas da će u čretvrtak 27. septembra organizovati jednosatni štrajk upozorenja na platou ispred upravne zgrade u 14 časova.

U saopštenju koje je proslijeđeno medijima  sindikat objašnjava da su se odlučili da pozovu radnike na štrajk zbog najave novog gašenja ćelija.

-Štrajk upozorenja organizujemo u znak protesta protiv pokušaja autsorsovanja neproizvo

dnih cjelina, formiranja nove cjeline „Neproizvodni sektor“, najave novog gašenja ćelija i upućivanja na takozvani „prinudni odmor“. Pozivamo sve zaposlene u KAP-u da nam se pridruže na protestu u zajedničkoj borbi za očuvanje naše egzistencije i opstanak KAP-a – navodi se u xsaopštenju .

U sindikatu sumnjaju da ruski vlasnik povlači poteze koji vode gašenju fabrike.

– Nakon svega, sa pravom možemo da se zapitamo, da li ruska kompanija CEAC iskreno želi da KAP opstane ili, gašenjem fabrika i otpuštanjem radnika, priprema teren za njegovu konačnu likvidaciju?  O tome najbolje svjedoči novi talas otpuštanja, koji nas očekuje nakon najavljenog autsorsovanja svih neproizvodnih cjelina, gašenja ćelija u Elektrolizi, formiranja nove cjeline „Neproizvodni sektor“ i svođenja fabrike na oko 600 zaposlenih – tvrde u sindikatu.

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *