U IRF-u zadovoljni kreditnim aranžmanom sa EIB-om: Fond kao banka

Dodajte komentar

Kreditni aranžman sa Evropskom investicionom bankom, vrijedan 50 miliona eura, otvoriće novo poglavlje u radu Investiciono razvojnog fonda kada je u pitanju finansijska podrška preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima i poljoprivrednicima, saopšteno je iz te institucije.

– Značaj tog aranžmana je nemjerljiv, ne samo zato što će obezbijediti veći kreditni potencijal IRF-a, već i zbog činjenice da se uspostavljanjem saradnje sa EIB-om, Crnoj Gori otvaraju vrata za buduće poslovne poduhvate – navodi se u saopštenju.

Iz IRF-a su podsjetili da je Vlada na sjednici u četvrtak dala saglasnost na nacrt ugovora sa EIB-om, koji će se realizovati kroz dva finansijska aranžmana od po 25 miliona eura, podijeljenih u nekoliko tranši. Kredit je odobren na rok od osam godina u koji su uključene i dvije godine grejs perioda.

– Kreditna sredstva od EIB-a usmjeravaće se ka sektoru malih i srednjih preduzeća, pridržavajući se principa finansiranja održivog biznisa i ekonomske opravdanosti, dok će jedan njihov dio biti utrošen u infrastrukturne projekate – precizirali su iz IRF-a i podsjetili da su od osnivanja kreditno podržali ukupno 395 projekta malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i poljoprivrednika i da su za to izdvojili 32,2 miliona eura.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *