Prima dobila presudu protiv HLT fonda kojim upravlja

Dodajte komentar

Loša očekivanja i sunavrat na crnogorskom tržištu kapitala iz dana u dan imaju za razultat i neke sasvim čudne pojave i paradokse u ovom biznisu. Društvo Prima DOO, kojim gazduje biznismen Vladan Vujović tužilo je i dobilo sudsku presudu protiv HLT fonda kojim ista firma godinama upravlja.

Zaostalu obračunatu, a ne naplaćenu proviziju za upravljanje HLT fondom, u iznosu od oko 240 hiljada eura, Vujovićeva firma će naplatiti, prema presudi Privrednog suda, rasprodajom akcija iz portfelja HLT-a.

Postavlja se logično pitanje čemu oko 30.000 manjinskih akcionara treba da se nada ako gazda i upravljač ovog fonda na ovaj način raspolaže imovinom fonda.

Prima DOO je obračunala, ali nije mogla naplatiti naknadu za upravljanje HLT-om u navedenom iznosu, zbog čega su kako tvrde u ovom društvu bili prinuđeni na ovaj potez jer im više povjerioca traži naplatu svojih potraživanja. Prima nije naplatila proviziju za upravljanje tokom 2011. godine i četiri mjeseca 2012. godine.

“Društvo je tražilo odobrenje od Komisije za hartije od vrijednosti za dokupitalizaciju Prime u iznosu od 150.000 eura, ali je taj zahtjev odbijen. Povjerioci Prime traže pare i prijete blokadom računa”, objasnio je “Vijestima” razloge zašto su se odlučili na ovaj potez direktor Prime Vitomir Joksimović.

CG broker diler je u skladu sa presudom Privrednog suda u korist Prime zatražio da se akcijskom prodajom na Montenegroberzi 3. avgusta ove godine proda 1.155.587 akcija Atlas Mont fonda po početnoj cijeni od 0,0564 eura, 27.968 akcija HTP Budvanska rivijera, po početnoj cijeni od 2,6 eura, 4.972 akcije Crnogorskog telekoma po početnoj cijeni od 2,4 eura, 49.636 akcije Crnogorskog elektroprenosnog sistema po početnoj cijeni od 0,366 eura, 463.330 akcija fonda Trend po početnoj cijeni 0,04 eura i 400.000 akcija Plantaža AD po početnoj cijeni od 0,178 eura po akciji.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *