Lukšić primio predstavnika MMF za Crnu Goru

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić primio je danas u Podgorici novoimenovanog šefa misije Međunarodnog monetarnog fonda za Crnu Goru Nadema Ilaha sa kojim je razgovarao o aktuelnim ekonomskim temama sa fokusom na javne finansije, strukture reforme i unapređenje poslovnog ambijenta.

Sagovornici su se saglasili da je u prethodnom periodu postignut napredak na planu fiskalnog prilagođavanja i da treba nastaviti sa mjerama usmjerenim na oporavak ekonomije, nove investicije i preduzetništvo, kao i prilagođavanjem tržišta rada potrebama privrede, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Lukšić je zahvalio MMF-u za podršku u prethodnom periodu, a posebno u periodu krize, kada je Vlada Crne Gore donijela hrabre i odgovorne odluke, koje su doprinijele smanjenju javne potrošnje i očuvanju bužetske stabilnosti.

Ilah je pozdravio odluke Savjeta za opšte poslove EU o početku pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, naglašavajući da je to dobra poruka o Crnoj Gori.

Ilah je predsjedniku Vlade ponudio svu podršku MMF-a u sprovođenju mjera usmjerenih na stabilizaciju javnih finansija i obnavljanje ekonomskog rasta.

Sastanku je prisustvovao i dosadašnji šef misije za Crnu Goru Gervin Bel, kojem se Lukšić zahvalio za konstruktivnu saradnju i doprinos tokom mandata.

capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *