Željezara: Radnici će dobiti u prosjeku po 20.000 eura otpremnine

Dodajte komentar

Od 39 radnika, koliko je novi vlasnik Željezare otpustio, skoro polovina je dobrovoljno prihvatila otpremnine koje će u prosjeku iznositi preko 20.000 eura. Da će tako biti najavljuje predsjednik Sindikata fabrike Janko Vučinić.

“Direktor Toščelika je kazao da mu preostalih dvadesetak radnika nije potrebno, tako da će i oni dobiti otpremnine“, rekao je Vučinić.

Od 308 radnika, koliko ih je u nikšićkoj Željezari ostalo prije njene prodaje turskom Toščeliku, očekuje se da oko 270 potpiše ugovore o radu sa novim vlasnikom, koji je najavio proizvodnju od jula.

Za nekoliko radnika, od onih sa kojima ugovor nije potpisan, ponuđeno je radno mjesto u proizvodnji, ali su, kaže Vučinić, zbog zdravstvene situacije to odbili i izabrali otpremnine.

„Ne treba zaboraviti da radnici nijesu dobili otkaz i da oni koji odlaze dobijaju adekvatne otpremnine. Oni će imati i prioritet prilikom zapošljavanja u Željezari kada vlasnik krene sa proizvodnjom i kada se ukaže prilika za prijem novih radnika“, kazao je Vučinić.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *