U srijedu druga licitacija za prodaju Solane

Dodajte komentar

Druga licitacija za prodaju imovine ulcinjske Solane “Bajo Sekulić” u kojoj je najveći pojedinačni vlasnik podgorički biznismen Veselin Barović, biće izvršena u srijedu, kazao je za Dan stečajni upravnik te kompanije Milorad Iković.

– Manje je važno hoće li biti 200 ili 250 miliona eura – dodao je Iković, koji je za prvu licitaciju, održanu 16. januara, odredio početnu cijenu od 257,8 miliona eura.

Prema Zakonu o stečaju druga cijena mora biti minimu 10 odsto manja od prve.

Na pitanje Dana da li je mogao raspisati licitaciju s obzirom da je Vlada usvojila zaključak kojim je zemljištu Solane postalo zaštićeno područje, a istovremeno je u skupštinskoj proceduri predlog izmjene generalnog prostornog plana kojim se onemogućava pretvaranje tog zaštićenog područja u komercijalno-turističku zonu, Iković je kazao da nije naišao na odluku koja bi eventualno mogla spriječiti najavljenu licitaciju. On je dodao i da je za prenamjernu zemljišta čuo iz medija.

Dan piše da je za srijedu takođe zakazana i skupština akcionara Eurofonda, kao što je to bio slučaj i sredinom januara.

Podgorički list podsjeća da je Eurofond 2003. godine kupio kontrolni paket akcija za 800.000 eura. Dvije godine kasnije u Solanu je uveden programirani stečaj zbog 13.000 eura duga, da bi pet godina kasnije bio uveden i klasični stečaj, gdje je Iković postao stečajni upravnik. Dug Solane iznosi tri miliona eura, od čega je 1,7 miliona eura kredita Prvoj i Crnogorskoj komercijalnoj banci, zbog čega je imovina te kompanije pod hipotekom. Ostatak je dug za struju od 300.000 eura i potraživanja radnika i dobavljača.

portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *