Đoković na 61. mjestu po godišnjoj zaradi

Dodajte komentar

Prvi reket svijeta Novak Đoković nalazi se na 61. mjestu na Forbsovoj listi najplaćenijih sportista, po zaradi u posljednjih 12 mjeseci.

Đoković je u ovom periodu zaradio 20,6 miliona dolara, a sa ovom zaradom daleko je iza američkog boksera Flojda Mejvedera, koji je na prvom mjestu sa 85 miliona dolara. Iza Mejvedera slijede bokser Mani Pakjao sa 62 miliona i golfer Tajger Vuds sa 60 miliona.

Mejveder je do prve pozicije među najbogatijim sportistima došao zahvaljujući brojnim sponzorskim ugovorima i tako svrgnuo sa vrha do ove godine neprikosnovenog Vudsa. Američki bokser, ipak, trenutno ne uživa baš u svom novcu, pošto se nalazi u zatvoru gdje izdržava tromjesečnu kaznu zbog napada na bivšu djevojku, inače majku njegove djece.

Na četvrtom mjestu je košarkaš Džejms Lebron sa 53 miliona dolara, a nešto manje od njega je zaradio teniser Rodžer Federer.

Među 10 najbogatijih sportista su još zvijezda “Los Anđeles Lejkersa” Kobi Brajant, američki golfer fil Mikelson, Fudbaleri Dejvid Bekam i Kristijano Ronaldo, i kvoterbek “Denver Bronkosa” Pejton Mening.

Najbolji fudbaler na svijetu Lionel Mesi je na 11. mjestu sa 39 miliona dolara, a teniser Rafael Nadal je na 15. mjestu sa 33,2 miliona.

Među vozačima najbolje je plasiran Fernando Alonso, koji je na 19. mjestu sa 32 miliona, a odmah iza su Valentino Rosi i Mihael Šumaher sa po dva miliona manje.

Najplaćenija sportistkinja na svijetu u posljednjih 12 mjeseci je ruska teniserka Marija Šarapova, koja je sa zaradom od 27,9 miliona na 26. mjestu.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *