Sekulić: Potez CTU neće nanijeti veliku štetu turizmu

Dodajte komentar

Komentarišući potez članova Crnogorskog turističkog udruženja da više ne sarađuju sa državnim institucijama i organima, ministar turizma Predrag Sekulić u izjavi za Antenu M kaže da taj korak neće nanijeti veliku štetu turizmu i poručuje da nije dobro koristiti takve mehanizme da bi se došlo do cilja.

– Smatramo da mi kao jedna destinacija moramo zajednički da nastupamo, da zajedno promovišemo crnogorski turizam. Bez obzira na razloge za koje možemo da imamo više ili manje razumijevanja smatram da ne treba ući u ishitrene poteze kao što je to uradilo CTU. Naravno, pritom ne mislim da će taj potez nanijeti veliku štetu ili da će uopšte nanijeti štetu crnogorskom turizmu ali smatram da nije dobro koristiti takve mehanizme da bi se pokušalo doći do cilja, kazao je Sekulić.

Iz Crnogorskog turističkog udruženja ranije su kazali da je sada na scenu stupio revanšizam. Umjesto da država usliši njihove zahtjeve, tvrde da su inspekcije počele rigorozniju kontrolu upravo članica CTU. Ministar Sekulić kaže da su na oštrijoj kontroli upravo insistirali članovi tog udruženja.

– Moram da kažem da na takvu argumentaciju je vrlo teško odgovoriti. Ja ću podsjetiti ta su upravo članovi CTU bili zato da država jače i agilnije reaguje prema sivoj zoni. Ne mislim da bilo ko, ko radi legalno u Crnoj Gori ima potrebe da strahuje zbog inspekcija. Ne znam zašto su sada pogođeni članovi CTU ako rade legalno. Ili rade nelegalno i strahuju od inspekcija ili rade legalno i mogu samo da pozdrave poteze države kada je u pitanju jača inspekcijska kontrola, dodao je Sekulić.

Baner

Posjetimo, članovi Crnogorskog turističkog udruženja u petak su donijeli odluku da više ne sarađuju sa državnim institucijama i organima kao i da ne učestvuju u promotivnim kampanjama sa lokalnim i Nacionalnom turističkom organizacijom.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *