Proizvodnja “fijata 500L” počinje u julu

Dodajte komentar

Novi model “fijat 500L” počeće da se proizvodi sljedećeg mjeseca u fabrici u Kragujevcu, najavio komercijalni direktor kompanije “Fijat automobili Srbija” (FAS) Džesi Klark, prenosi RTS.

On je to najavio na otvaranju prodajno-servisnog centra u Banjaluci, u kojem će sa Italijom i Srbijom, prvo početi prodaja novog modela “fijat 500L”, što se očekuje u kasnu jesen, rekao je Klark.

Tom izjavom je potvrđeno pisanje Portala Analitike da će izvoz ovih automobila preko Luke Bar, nerijetko nazivan i “poslom decenije” za ovu crnogorsku kompaniju, mogao bi biti odgođen za jesen.

Izvršni direktor Luke Bar Slobo Pajović, kazao je krajem maja da su spremni za izvoz automobila iz Fijatove fabrike u Srbiji, ali da početak izvoza zavisi od srpske strane.

 

Luka Bar će izvoz automobila naplaćivati u početku 20 eura, a kasnije kada broj izvezenih automobila pređe 100.000 barska luka inkasiraće 15 eura po komadu. Barska kompanija bi od tog posla trebalo da prihoduje između tri i četiri miliona eura.

Prema prvobitnom dogovoru, izvoz automobila iz Kragujevca trebalo je da počne u junu i da do kraja godine bude izvezeno do 30.000 automobila.

izvor: portalanalitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *