Struja u Crnoj Gori skuplja do 15%?

Dodajte komentar
Struja za domaćinstva mogla bi, prema gruboj procjeni, da poskupi do 15 odsto ako Regulatorna agencija za energetiku ostane pri jučerašnjem predlogu prihoda koje bi energetske kompanije ubirale preko jednogodišnjih računa.
Nove cijene će važiti od 1. avgusta do istog mjeseca iduće godine.Odbor Agencije je odredio da cijene struje za sve potrošače budu opterećenije za 30 miliona eura u odnosu na sadašnje. Konačan predlog prihoda će usvojiti kada istekne sedmodnevni rok za primjedbe.Regulator je Elektroprivredi, Elektroprenosu (CGES) i Operatoru tržišta odobrio manje ukupne prihode od zahtijevanih, takođe, oko 30 miliona.

Direktor RAE Novak Medenica saopštio je, kada su energetske kompanije predale zahtjeve za utvrđivanje novih cijena, da bi one bile veće oko 25 odsto, kada bi se to prihvatilo. Odbor nije prihvatio toliko, ali jeste poskupljenje, koje će tačno biti određeno do kraja mjeseca kada se konačni prihod prelije na cijene. Do sredine jula su dužni da objave cijene.

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, vjerovatno će struja od avgusta da poskupi do pet odsto ili će rast potpuno izbjeći, a jači udar bi spremili od januara. Takva namjera ne čudi s obzirom na to da su izbori planirani na jesen.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *