OTP banka planira kupovinu banke u Srbiji

Dodajte komentar

Mađarska OTP banka, koja već sedam godina posluje u Srbiji planira da proširi svoje poslovanje, poveća tržišno učešće, razmatra i kupovina neke od banaka, izjavio je predsednik Upravnog odbora OTP Banka Srbija Laslo Volf.

Volf nije mogao da precizira o kojoj banci je reč, ali je novinarima iz Srbije koji su boravili u studijskoj poseti centrali ove banke u Budimpešti, tokom ovog vikenda rekao da su razgovori u toku.Zvaničnik OTP je naglasio samo da nije reč o kupovini državne srpske banke, odnosno banke sa domaćim kapitalom. U poslovanju OTP u Srbiji je po Volfu, izvršeno strateško repozicioniranje banke, ojačana je likvidnost kapitala, a tokom 2012. će fokus biti na privlačenju klijenata zahvaljujući atraktivnim bankarskim proizvodima.

Volf je naveo da za poslovanje u Srbiji postoje i mnogobrojni izazovi, ističući u prvi plan pad vrednosti nacionalne valute od početka godine za 12 procenata, što može da ima negativan uticaj na porftelj kredita, odnosno da bude dosta skupo finansiranje kredita u dinarima.

Takođe, neće biti rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) ove godine u odnosu na prošlu neće biti i on će izneti nula odsto, pa će i rast kredita biti limitiran, ocenio je Volf. Po Volfu, „postoji mogućnost i da Grčka kriza ima negativan uticaj na Srbiju i druge zemlje i da investicione aktivnosti, i u Srbiji, i u Mađarskoj budu na niskom nivou.”

seebiz.eu

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *