Atlas grupa otvara predstavništva Atlas banke u Skadru i Tirani

Dodajte komentar

Delegacija Atlas grupe, koju je predvodio predsjednik ove grupacija dr Duško Knežević, posjetila je Albaniju i tom prilikom je imala više susreta sa visokim državnim zvaničnicima ove zemlje, predstavnicima privrednih udruženja, Centralne banke i brojnim biznizmenima.

Kako se navodi u saopštenju Atlas grupe dostavljenom Portalu Analitika, delegacija je razgovarala o načinima za uspostavljanje tješnje saradnje ove grupacije sa privrednicima Albanije, ali i stvaranju uslova i klime za pojačani dolazak investitora u region Jugoistočne Evrope. 

U delegaciji Atlas grupe bili su i visoki predstavnici Metalloyd grupacije iz Velike Britanije, koja je jedan od najvecih međunarodnih snabdjevača čelikom i veliki investitor u rudnike širom svijeta. Ovom prilikom su ispitivane mogućnosti za dobijanja koncesija za ekpolataciju ruda u Republici Albaniji u partnerstvu sa Atlas grupom.

Delegaciju je primio dr Sali Beriša premijer Vlade Republike Albanije, sa kojim su u jednosatnom razgovoru razmijenjena mišljenja o mjerama koje Vlade svih zemalja regiona treba da preduzmu kako bi se ovaj prostor učinio konkuretnim za investitore iz cijelog svijeta. Dr Beriša je snažno podržao inicijativu Atlas grupe za uspostavljanje tijesne saradnje uspješnih poslovnih grupacija Jugistošne Evrope koja bi pospiješila ekonomski rast i razvoj svih zemalja, što je pogotovo značajno u trenucima svjetske krize.

U razgovoru sa ministrom za ekonomiju, trgovinu i energiju Nasipom Nacom i ministrom za zaštitu životne sredine Fatmirom Mediuom predstavnici Atlas grupe i Metalloidsa su imali prilike da se upoznaju sa investicionim potencijalima u ovoj zemlji, kao i benefitima koji se pružaju ino investitorima. Naročito je stavljen fokus na rudne potencijale za koje postoji veliko interesovanje britanske kompanije kao jednog od prvih koraka u njihovom jačem prisustvu u ovom dijelu Evrope.

Tokom ove posjete održan je i sastanak sa rukovodstvom Konfindustrije Albanije, najveće privredne asocijacije ove zemlje, kojom prilikom je njen predsjednikHajredin Fratari predstavio projekat Skadar free zone, za koji postoji i jaki interes od strane italijanske regije Pijemonte. Gospodin Fratari je izrazio spremnost da razgovara o modalitetima da se ova zona  proširi i na Crnu Goru, što bi doprinijelo  boljem iskorišćavanju potencijala Skadarskog jezera i privreda obje zemlje.

Fratari je dao punu podršku ideji koju su iznijeli predstavnici Atlas grupe o otvaranju predstavništva Atlas banke u Skadru i Tirani u cilju zadovoljavanja potreba velikog broja klijenata banke iz ovih gradova i sa područja Ulcinja.

Na kraju uspješne posjete, održano je i nekoliko sastanaka sa predstavnicima poslovnih grupacija iz ove zemlje, kojom prilikom su razmijenjena iskustva o uslovima poslovanja u obje zemlje, ali i neki konkretni planovi koji bi vodili investicijama u obje zemlje, navodi se u saopštenju.

izvor i foto: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *