UBS tuži NASDAQ i Facebook

Dodajte komentar

Švajcarski bankarski gigant UBS razmatra moguću tužbu protiv američke tehnološke berze Nasdak nakon što je zabilježio čak 350 miliona dolara gubitka na Fejsbuku.

Kako se između ostalog kaže u saopštenju te banke poslatom američkim medijima, UBS je bio pogođen problemima koji su nastupili nakon izlaska Fejsbuka na berzu i činjenice da je iz tehničkih razloga trgovanje na samom startu bilo gotovo nemoguće u prvih pola sata.

Zbog toga, mnogi nalozi za kupovinu i prodaju akcija te kompanije nisu prošli na vrijeme pa su brojni investitori zabilježili velike gubitke, baš kao i UBS.

Iako ta banka u svom saopštenju nije navela tačan iznos gubitka, mediji u SAD navode da se radi o iznosu od oko 350 miliona dolara.

Ta banka navodi i da istražuje načine da nadoknadi gubitak, kao i da još uvijek nije pokrenula pravne akcije.

Inače, brojne tužbe i dramatičan pad vrijednosti akcija bacile su sjenku na inicijalnu ponudu akcija (IPO) najveće društvene mreže na svijetu.

Pored Nasdaka, na meti odvojenih tužbi su Fejsbuk, njegov osnivač Mark Zakergerg, kao i kompanije koje su vodlie proces IPO-a jer su, kako se tvrdi, uskratile informacije o lošim prognozama zarade Fejsbuka.

Iako akcija te kompanije posljednjih dana bilježi rast, trenutni nivo od oko 27 dolara još uvijek je veoma daleko od početnih 38 dolara po akciji. B92

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *