Potpisani Sporazumi o saradnji sa izabranim firmama za projekat MONTESOL

Dodajte komentar

U okviru druge faze projekta Montesol, 13 kompanija koje su stekle uslov da postanu “kvalifikovani distributeri/instalateri”, potpisale su danas Sporazum o saradnju sa Ministarstvom ekonomije koje sprovodi ovaj projekat.

Ministarstvo ekonomije je, u okviru ovog projekta, izdvojilo sredstva iz donacije u vrijednosti od 500.000€ za potpunu subvenciju kamatne stope na potrošačkim kreditima za ugradnju solarnih sistema za zagrijavanje vode. Ugradnjom solarnih sistema za zagrijavanje vode može se uštedjeti na godišnjem nivou do 2000kWh odnosno preko 200€. 

“Beskamatni krediti do 5000 eura i period otplate koji se kreće do sedam godina, kao i izbor kvalitetnih firmi putem međunarodne tenderske procedure su i više nego značajni podsticaji koji građanima daju jedinstvenu priliku da, uz minimalne novčane izdatke na mjesečnom nivou, u svom domaćinstvu primijene ono što je u svijetu već godinama standard” rekla je Dragica Sekulić, pomoćnik ministra ekonomije za energetsku efikasnost prilikom potpisivanja sporazuma.

Kompanije koje danas potpisale sporazum o saradnji I kod kojih će zainteresovani građani moći da apliciraju za sisteme su:

1. AMG Eco engineering, Danilovgrad

2. BB Solar, Podgorica

3. B.S.B d.o.o, Cetinje

4. Denikoo d.o.o, Podgorica

5. Ening d.o.o, Nikšić

6. ETG grupa, Podgorica

7. Mikromont d.o.o, Bijelo Polje

8. Nemo-mont d.o.o, Bar

9. SECG, Bar

10. Sistem d.o.o, Podgorica

11. Solaria, Bar

12. Tedeko Solar Energy, Kotor

13. Termoinženjering, Podgorica

izvor: bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *