Upozorenje Eki transfersa: Ne šaljite novac neznancima

Dodajte komentar

Povodom žalbi dva klijenta Vestern uniona da je novac koji su poslali posredstvom te agencije u Njemačku završio u pogrešnim rukama reagovali su iz Eki transfersa.

“Sve transakcije prijema novca su izvršene profesionalno i u skladu sa zakonima Crne Gore i pravilima Vestern uniona. Time su Vestern union, Eki transfers i njegovi subagenti stekli ugled i poštovanje na teritoriji Crne Gore….”

“U želji da korisnicima omogućimo i uslugu slanja iz Crne Gore, u skladu sa važećim propisima, tu smo uslugu počeli obavljati od januara ove godine u saradnji sa pet banaka. Svaki korisnik potpisuje obrazac koji zajedno sa osnovnim podacima sadrži i opšte uslove i upozorenje klijentima da novac ne šalju nepoznatim osobama, da o detaljima transakcije ne razgovaraju ni sa kim osim sa primaocem, te da ne šalju novac za kupovinu robe ili plaćanje usluga preko interneta“, navodi se u saopštenju prenosi Dan.

Iz Eki transfera su naglasili da su oba klijenta potpisala ovaj obrazac, koji ima snagu važećeg ugovora.

“Oba klijenta su u telefonskim razgovorima sa predstavnicima Eki transfersa potvrdili da su novac slali za kupovinu automobila, suprotno svim upozorenjima, te su otkrivajući detalje o svom transferu trećim licima, postali žrtve prevara saopštila je kompanija i naglasila da su provjerom uplatnih i isplatnih naloga utvrdili da su u potpunosti poštovane procedure Vestern uniona, te da su klijenti u Njemačkoj prilikom podizanja spornih transakcija dostavili sve neophodne podatke za podizanje novca (ime i prezime pošiljaoca, državu slanja, kontrolni broj transfera i iznos), te važeću ispravu. Transakcije ne bi mogle biti realizovane da je nedostajao samo jedan obavezan podatak, što ovdje to nije bio slučaj“, tvrde iz Eki transfersa.

Prema njihovim riječima obje transakcije nijesu podignute istog dana i dokaz o tome će dostaviti državnim organima na njihov zahtjev, kao i da su se primaoci u momentu slanja nalazili u Crnoj Gori.

“Ove činjenice znaju klijenti, a opet daju lažne tvrdnje preko medija, što ukazuje na karakter svih njihovih drugih tvrdnji. Klijenti, žrtve prevare, imaju pravo da izraze nezadovoljstvo, ali ne i da svoje greške pripisuju našoj kompaniji i banci, koje su u potpunosti poštovale procedure slanja novca kroz sistem Vestern uniona. Nedopustivo je da pojedinci zbog svog nemara i nepažnje nanose štetu ugledu koji je građen dugi niz godina navodi se u saopštenju i ističe da bi bilo korisnije da su svoje nezadovoljstvo iskoristili da otkriju prevaranta u saradnji sa državnim organima, a ne dajući neprovjerene i netačne izjave“, naveči su između ostalog iz Eki transfersa.

CdM.me / Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *