Guverner CBCG se sastao regionalnim koordinatorom Svjetske banke za JI Evropu i Centralnu Aziju

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić, sa saradnicima,  sastao se sa  gospođom Džej Armitidž, direktorom i regionalnim koordinatorom Svjetske banke za Jugoistočnu Evropu i Centralnu Aziju.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj situaciji i napretku ostvarenom u bankarskom sistemu, kao i saradnji i tehničkoj pomoći Svjetske banke reformama u Crnoj Gori.

Guverner je izvijestio predstavnike Svjetske banke o pozitivnim trendovima u ovom segmentu finansijskog sektora, regulativi i smanjenju nivoa nekvalitetne aktive banaka i ostalim parametrima bankarskog sektora. Obje strane su se saglasile da je, u proteklom periodu ostvaren izuzetan napredak i da je trenutna situacija daleko bolja nego u prethodnim godinama.

Sagovornici su takođe istakli odličnu saradnju između Centralne banke Crne Gore i Svjetske banke koja Centralnu banku vidi kao odličnog partnera, kojem će nastaviti da pruža podršku i u svim budućim neophodnim reformama, u cilju jačanja bankarskog sektora i relevantne regulative.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *