Stigao električni Toyota RAV4

Dodajte komentar

Toyota je na 26. Međunarodnom simpozijumu o električnim vozilima u Los Anđelesu, predstavila Toyota RAV4 EV, električni kompaktni terenac, zajednički razvijen sa kalifornijskom kompanijom Tesla Motors.

RAV4 EV, zasnovan na Toyotinom RAV4 kompaktnom terencu i opremljen Tesla električnim pogonskim agregatom, postiže realan domet od približno 160 kilometara i minimalnim vremenom punjenja od šest sati.

Vozilo će se naći u prodaji krajem leta ove godine u Kaliforniji, sa predloženom maloprodajnom cenom od 49.800 dolara. Toyota planira da proda oko 2.600 vozila u sledeće tri godine.

Kompanija veruje da će novo vozilo privući kupce koji prihvataju nove tehnolgije, kao što su bili oni koji su nabavili prvu generaciju hibridnog Priusa, na struju i benzin, lansiranog pre 15 godina.

Proizvodnja ovog vozila će se obavljati u fabrici u Kanadi.

Toyota radi na tome da ograniči potrošnju fosilnih goriva i smanji emisije ugljen dioksida kroz promociju alternativnih izvora energije, kao što je električna energija. Kompanija je početkom 2012. počela prodaju “plug-in” hibridnog vozila zasnovanog na Priusu u Japanu i SAD, a prodaja u Evropi je planirana za ovo leto. Potpuno električno vozilo zasnovano na ultrakompaktnom iQ-u će takođe biti predstavljeno u Japanu, Severnoj Americi i Evropi tokom ove godine.

poslovnojutro.com

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *