Samsung predstavio “smartfon” – “galaksi S III”

Dodajte komentar

“Samsung” je u Londonu danas predstavio svoj novi “smartfon” – “galaksi S III”, čija će prodaja u Evropi početi tokom ovog meseca.

Uređaj je kompatibilan sa 4G tehnologijom i sadrži četvorojezgarni procesor “eksinos” (exynos) od 1,4 gigaherca koji mu omogućava istovremeno obavljanje više funkcija, kao što su gledanje video sadržaja ili surfovanje vebom uz pokretanje antivirusnog programa, objavljeno je na veb sajtu “expansion.com”.

U odnosu na prethodnika, “galaksi S III” ima bolji ekran (“super-amoled” od 4,8 inči), moćan fotografski aparat (objektiv od osam piksela pozadi za fotografisanje i kamera od 1,9 megapiksela napred za viziofoniju) i lakši je za korišćenje i originalniji (poseduje na primer sistem za registrovanje lika, što omogućava da ekran ne bude u režimu čekanja dok se gleda).

Novi uređaj je zaobljenog dizajna, težak je 133 grama i ima dimenzije 13,6×7 cm na 8,6 milimetara debljine. Biće dostupan u beloj ili plavoj boji i sa tri tipa memorije (16, 32 ili 64 gigabajta).

Prodaja ovog “smartfona” počinje na evropskom tržištu, pa se proširuje na Aziju, Bliski istok i Afriku, U junu će se pojaviti u francuskim prodavnicma, gde će se prodavati po ceni od 649 evra pa naviše.

novosti.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *