Ski centar Kolašin 1600: Centralna tačka proljećne i ljetne ponude na crnogorskim planinama

Ski centar “Kolašin 1600” počeo je sa radom 1. maja, te je tokom prvomajskih praznika zabilježio odličnu posjećenost i tokom predsezone nastavlja da bude atraktivna turistička i izletnička destinacija.

“Osim toga što je Ski centar Kolašin 1600 već nadaleko poznat kod ljubitelja sniježnih sportova, sa pravom ga možemo nazvati centralnom tačkom proljećne i ljetne ponude na crnogorskim planinama. Na ovom lokalitetu nalazi se restoran i cafe bar „Troglava“, koji gosti rado posjećuju kako bi isprobali nacionalna jela bjelasičkih krajeva, degustirali internacionalne specijalitete i osvježili se toplim i hladnim pićima. Moramo istaći da je u pitanju restoran sa četiri zvjezdice, ali i to da smo konkurentni kada je u pitanju cijena hrane. U ski centru vodimo računa o svim generacijama naših posjetilaca, te se naši najmlađi mogu zabaviti u igraonici na svježem vazduhu koja se prostire na preko 300m2 i koja je besplatna,” saopšteno je iz menadžmenta Skijališta Crne Gore.

Posebna atrakcija u toplim proljećnim danima je i žičara Troglava, koja nudi bajkovitu panoramsku vožnju i uživanje u predjelima planine u tišini, te vodi do 2035m nadmorske visine.

Iz Skijališta Crne Gore podsjećaju i na velike mogućnosti za aktivni turizam koje ski centar nudi i van zimske sezone.

“Biciklizam nam je u ovom periodu jako bitan, te imamo uređenu porodičnu biciklističku stazu koja je veoma  interesantna. Tu je i tjubing staza koja posebno privlači djecu, ali sve češće i odrasle.”

Dobroj posjećenosti ski centra će doprinijeti i kvalitetan manifestacioni program koji ski centar organizuje u narednom periodu, kako samostalno, tako i u saradnji sa Opštinom Kolašin, Turističkom organizacijom Kolašin i drugim lokalnim institucijama i udruženjima.

“Takođe imamo planirane plesne dane, čuveni Tango kamp koji se vratio u naš grad, koncerte, događaje,  promocije sportova i sportskog duha, paintball, 3×3, odbojkaške i košarkaške turnire  edukativnog karaktera, koje sprovodimo u saradnji sa lokalnim klubovima. Organizovaćemo i razne događaje za najmlađu populaciju, praćene dijeljenjem poklona od Skijališta CG,” navode iz Skijališta.

Sve ovo ski centar Kolašin 1600 čini odličnom destinacijom za izlete i aktivni odmor za cijelu porodicu. Iz Skijališta Crne Gore pozivaju sve zainteresovane da prate njihova dešavanja, te da dane opuštanja i odmora provedu upravo na ski centru Kolašin 1600.

Tekst i foto: Media Biro

Podijeli ovaj članak