Poljoprivrednici u Srbiji blokirali puteve, traže subvencije

Dodajte komentar

Poljoprivrednici koji nisu zadovoljni novim načinom subvencionisanja proizvodnje, traktorima i kombajnima blokirali su sve značajnije saobraćajnice u Vojvodini i dio onih u centralnoj Srbiji, izjavio je član organizacionog odbora protesta poljoprivrednika Miroslav Ivković, a prenose srpski mediji.

“Ogorčeni poljoprivrednici blokirali su traktorima i kombajnima ključne i sporedne saobraćajnice na 80 mjesta u Vojvodini, kao i 27 mjesta u centralnoj Srbiji.

Iz časa u čas broj poljoprivrednika koji učestvuju u blokadama sve je veći, a mnogi od njih puteve blokiraju i samoinicijativno”, kazao je Ivković.

On kaže da će blokade trajati dok se ne ispune zahtjevi poljoprivrednika.

“Žalosno je da nam se još uvijek nije obratio ministar poljoprivrede Dušan Petrović.

On, međutim, veoma dobro zna što tražimo – da se vrati stari način subvencioniranja poljoprivredne proizvodnje od 14.000 dinara (oko 125 eura) po hektaru, a ne da se premira kilogram ostvarenog prinosa, da se takođe produži rok za podjelu bonova za dizel gorivo do 1. jula, kao i da se primijeni strategija ruralnog razvoja, jer je ona uslov za korišćenje sredstva iz IPA fondova EU”, rekao je Ivković.

izvor: vijesti.me

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *