Avala prodata za 3,2, a procijenjena na 6 miliona

Dodajte komentar

Dokumentacija do koje je došao MANS konačno potvrđuje sve sumnje koje su iskazivane tokom proteklih godina da je prodaja hotela Avala bila štetan posao po Budvansku rivijeru, ali i otvara prostor za sumnju da je kompletan posao praćen koruptivnim radnjama”, saopštio je “Vijestima” Dejan Milovac, zamjenik direktorice Mreže za afirmaciju nevladinog sektora. 

Iz MANS-a su najavili da će naredne sedmice kompletnu dokumentaciju koju posjeduju u slučaju Avala predati specijalnom državnom tužiocu za organizovani kriminal i korupciju Đurđini Nini Ivanović, jer smatraju “da postoji ogroman prostor za sumnju da je prodaja hotela Avala i pripadajućih objekata izvršena na štetu javnog interesa i to na organizovani način”.

“Posebno bi bilo zanimljivo ispitati ulogu tadašnje sudije Ane Kolarević u kompletnom poslu, te čime je motivisana da donese odluku da se hotelski kompleks proda po cijeni koja je očigledno bila daleko ispod tržišne. Ovo naročito ako se ima u vidu da je tadašnja moguća saradnja sa Beppler & Jacobsonom, kasnije i formalizovana tako što je Kolarevićeva postala pravni zastupnik ove kompanije”, naglasio je Milovac.

Ugovor o prodaji hotela i vila Avala je zaključen 16. januara 2004. godine sa britanskom kompanijom Beppler & Jacobson Ltd, na iznos od 3,2 miliona eura. Za taj iznos Beppler je dobio u vlasništvo stari i novi dio hotela Avala, vile, zatvoreni i otvoreni bazen, kao i nekoliko pripadajućih objekata.

“Pored britanske kompanije Beppler, iza koje se ispostavilo da stoji Budvanin Zoran Bećirović i ruski kapital, ponudu na tender za prodaju Avale se javila i danska kompanija Merienlist hoteli i kasina, koja je ponudila 7,5 miliona eura za objekte i zemljište…”, rekao je Milovac.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *