Naredne sedmice počinje sajam sezonskog zapošljavanja

Dodajte komentar

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Studetskom organizacijom Turist i ove godine organizovaće Sajam sezonskog zapošljavanja Coca- Coca Summer Job 2012. Peti sajam sezonskih poslova počeće u ponedjeljak u Podgorici, a u četvrtak i u Kotoru.

Cilj petog Sajam sezonskih poslova je da omogući studentima i maturantima posao tokom ljeta, a poslodavcu šansa da dođe do dobre radne snage, kaže Petar Golubović iz Studetskog parlamenta. Ujedno to je prilika, dodaje Golubović da mladi spoje ugodno sa korisnim:

« Cilj projekta je da se poveća ućešće domaće radne snage, da pokrenemo mlade ljude, i uposlimo ih u Crnoj Gori».

Prošle godine preko sajma je zaposleno 500 maturanata, ove godine očekuje se sa će taj broj biti veći, dodaje Golubović:

«Vjerujemo da će taj broj biti veći jer postoji uredba kojom se poslodavci stimulišu za zapošljavaju domaću radnu snagu,  jer su sa njom oslobođeni plaćanja dijela troškova, poreza i obaveza, oko 40 odsto»

Prema procjeni Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u toku ljetnje turističke sezone potrebno je od 16 do 18 hiljada sezonskih radnika, od čega je Zavod kaže Danka Ćetković u mogućnosti da obezbijedi trećinu.

Raduje kaže, Četković činjenica da crnogorski hoteli nijesu kao što su nekadi bili poligon da praksu steknu srednjoškolci i maturanati iz okruženja:

«Međutim, posljednjih godina se situacija mijenja u pozitivnom pravcu jer imamo sve više zainteresovanih za sezonske poslove a pogotovu mlade, studente i maturante»,

Peti sajam zapošljavanja počinje u ponedjeljak u Podgorici, a nakon tri dana i u Kotoru.

Osim mogućnosti zapošljavanja Sajam ove godine ima dvije novine. Vršilac dužnosti izvršnog direktora kompanije Coca- Cole Helelnic Žana Kasilica:

« Na Sajmu će biti oganizovane radionice o upravljanju karijerom na kojima će menadžeri naše kompanije podijeliti sa studentima iskustva i znanja o građenju karijere»

U okviru sajma biće organizovana i kampanja “Vašu ambalažu u reciklažu”.

izvor: antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *