Sanino pohvalio posvećenost Crne Gore strukturnim reformama

Dodajte komentar

Ministar finansija dr Milorad Katnić primio je danas u posjetu delegaciju Evropske komisije, koju je predvodio Stefano Sanino, generalni direktor Direktorata za proširenje Evropske unije.

Ministar Katnić upoznao je predstavnike Evropske komisije sa trenutnom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori, ukazujući na posvećenost fiskalnoj konsolidaciji, stabilizaciji budžeta i planu povećanja prihoda, odnosno iznalaženju modeliteta za uspostavljanje održivog sistema javnih finansija.

Ministar je, takođe, predočio posvećenost Vlade Crne Gore unapređenju biznis ambijenta i kreiranju dobre osnove za dugoročni ekonomski rast i priliv stranih direktnih investicija.

Ministar je upoznao prisutne sa nacrtom plana reorganizacije javnog sektora koji je rađen u skladu sa iskustvima država članica EU i informisao ih o aktivnostima radne grupe, kojom koordiniraju ministarstva unutrašnjih poslova i finansija.

Stefano Sanino ocijenio je da Crna Gora služi kao dobar primjer u pogledu strukturnih reformi i da Ministarstvo finansija treba da bude usmjereno, prije svega, na reformu u oblasti javne uprave i unapređenje generalne ekonomske situacije u zemlji. Gospodin Sanino je, takođe, ocijenio da Ministarstvo finansija preduzima prave korake u cilju unapređenja javne administracije, što je veoma značajno za dalji proces pregovora Crne Gore sa Evropskom Unijom.

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo finansija obavještava Evropsku komisiju o preuzetim mjerama i planovima koji se tiču reforme javne uprave, u cilju dobijanja kvalitetnih  sugestija i smjernica, kako bi se što efikasnije savladale prepreke Crne Gore na evropskom putu.

izvor: bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *