MOR: Crna Gora primjer zdravog socijalnog dijaloga

Dodajte komentar

Generalni direktor Međunarodne organizacije rada za centralnu i istočnu Evropu Mark Levin ocijenio je da je socijalni dijalog u Crnoj Gori na visokom nivou, te da je primjer drugima u regionu. Njegovi sagovornici iz Unije poslodavaca i dvije sindikalne centrale saglasni – uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, gotovo da smo šampioni u socijalnom dijalogu.

U superlativima su o socijalnom dijalogu u našoj zemlji govorili predstavnici sindikata, poslodavaca, kao i Mark Levin iz Međunaordne organozacije rada. Levin je rekao da je Crna Gora po tome primjer u regionu. Upozorio je međutim da se do kvalitetnog dijaloga teško stiže, a da se on za čas može urušiti. Zbog toga je kaže neophodno na dijalogu istrajati, kako onom na državnom tako i na loklanom nivou.

Domaćin sastanka Predrag Mitrović iz Unije poslodavaca ukazao je na značaj socijalnog dijaloga na putu naše zemlje ka Evropskoj uniji i rekao da očekuje da će svi sicojlani partneri imati dovoljno snage i kondicije za nastavak dijaloga.

O kvalitetu socijlanog dijaloga saglasni su i predstavnici obije sindikalne centrale. Dragan Mijanović iz Saveza sindikata je ukazao na značaj poštovanja preporuka Međunortdne organizacije rada, dok je lider Unije sindikata Srđa Keković kazao da socijalni protesti, čiji je Unija jedan od organizatora, ne isključuju socijalni dijalog:

Konferencija za novinare održana je povodom posjete Levina Uniji poslodavaca, koja je sinoć obilježila deceniju postojanja.

izvor: antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *