Početak konačnog kraja Opela?

Dodajte komentar

Radnici Opela u Bohumu protive se smanjenu proizvodnje i zatvaranju postrojenja. Međutim, menadžeri ne vide nikakvu alternativu za opstanak postrojenja.

Radnici smatraju da je jedina šansa za opstanak njihovih radnih mesta mogućnost da koncern ubuduće ne proizvodi samo za evropsko tržište nego da se otvori za svet.

Savet zaposlenih i radnici su na sastanku u subotu optužili menadžment Opela i matičnu kompaniju Dženeral Motors da snose krivicu za neuspeh u poslovanju.

Rajner Ajnenkel, predsednik Proizvodnog saveta radnika, je radnicima (2.500 njih) poručio da još uvek nisu predstavljena prava rešenja za prevazilaženje trenutnog stanja. Takođe je naglasio da prve predloge očekuje narednih dana.

Dženeral Motors je do sada oklevao da proširi prodaju vozila van evropskih granica, što je zahtev radnika.

“Opel mora da izađe iz svog dvorišta“, poručuju iz Bohuma. Izvozom automobila van evropskih granica Opel bi godišnje mogao da proizvode 150 hiljada automobila više nego što je to sada slučaj. Proizvodnja samo za oslabljeno evropsko tržište nije dovoljna, kaže Rajner Ajnenkel.

Pored toga, GM bi mogao u Evropi da proizvodi Ševrolet za evropsko tržište. U fabrici u Bohumu moglo bi se proizvesti 40 hiljada modela Ševrolet Orlanda.

Osim toga, ne beleži samo Opel pad prodaje u Evropi. U tekućoj godini i Ford je takođe suočen sa lošom prodajom na evropskom tržištu, kaže Ajnenkel.

Opelovi menadžeri, prema izveštaju u časopisu “Business Week“, očekuju zatvaranje pogona i smanjenje proizvodnje u slučaju da se situacija sa prodajom bitno ne poboljša. Osim toga, Dženeral Motors želi da sarađuje i sa francuskim proizvođačem automobila Pežo-Sitroen, što povećava pritisak na ostale pogone.

Zatvaranje Opela u Bohumu ili postrojenja u Velikoj Britaniji ugrozilo bi čitav niz evropskih kompanija.Ako se zatvori fabrika u Bohumu, neće preživeti ni marka Opel. GM bi trebalo da vidi šta se dešava sa novcem za sanaciju. Posebno što General Motors ima dovoljno novca“, dodaje Ajnenkel. On napominje da u Bohumu od pokrajine i države ne očekuju finansijsku pomoć.

Stručnjaci su izračunali da Dženeral Motors mora da zatvori sedam fabrika, kako bi kompenzovao višak kapaciteta na evropskom tržištu. Prošle godine je u zapadnoj Evropi prodato je 12,8 miliona automobila. A prognoze za 2012. kreću se oko 12 miliona.

Deutche Welle

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *