Hypo najuspješnija banka u RS u 2011. godini

Dodajte komentar

Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka proglašena je najuspješnijom bankom na tržištu Republike Srpske u 2011. godini, saopštila je Privredna komora Republike Srpske na sinoćnjoj završenoj tradicionalnoj svečanosti organizovanoj u Banskom dvoru povodom izbora najuspješnijih privrednih subjekata u Republici Srpskoj.

Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka ostvarila je impresivne finansijske rezultate na tržištu Republike Srpske u 2011. godini i postala lider u svih pet ključnih bankarskih kategorija: aktivi, depozitima, kreditima, dobiti i ukupnom kapitalu.

Hypo banka je u prošloj godini na tržištu Republike Srpske odobrila oko 230 miliona KM novih kredita, što je za blizu 50 odsto više nego u 2010. godini, čime je potvrdila ulogu sistemski najznačajnije banke za Republiku Srpsku i u vremenima globalne krize. Takođe, kako bi što kvalitetnije odgovorila zahtjevima građana, privrede i javnog sektora, Hypo banka je prošle godine osnovala i lizing društvo, Hypo Alpe-Adria-Leasing doo Banja Luka, koje je jedino lizing društvo sa sjedištem u RS.

Ukupni depoziti Hypo banke su preko jedne milijarde KM, dok je ukupni kapital iznosio 234 miliona KM, a adekvatnost kapitala visokih 16,4 odsto.

capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *