Akcionari Telekoma Srpske dijele dobit od 56,8 mil. KM

Dodajte komentar

Upravni odbor Telekoma Srpske predložio je akcionarima da najveći dio neraspoređene neto dobiti iz 2011. godine, koja je iznosila 57,6 miliona KM, bude isplaćen kroz dividendu akcionarima preduzeća.

Upravni odbor Telekoma Srpske zakazao je za 27. april Skupštinu akcionara, na kojoj će jedna od tačaka biti Odluka o raspodjeli neraspoređene dobiti iz 2011. godine. Prema prijedlogu UO, 56,8 miliona KM neto dobiti podijelili bi akcionari kroz dividendu, a ostatak od 750 hiljada KM preneseno u zakonske rezerve.

Akcionarima, koji taj status budu imali 18. maja ove godine, po akciji bi pripalo 0,115 KM. Početak isplate dividende planiran je za 21. maj.

Na dnevnom redu Skupštine akcionara je i Godišnji izvještaj za 2011. godinu, Izvještaj UO o finansijskim izvještajima, Izvještaj nezavisnog revizora, te revidovani Finansijski izvještaj za 2011. godinu.

Akcionari će razmatrati Izvještaj o radu Upravnog odbora Telekoma, Izvještaja o radu Odbora za reviziju, te donijeti odluku o izboru međunarodno priznatog nezavisnog revizora za reviziju poslovanja za 2013. – 2014. godinu, kao i odlučiti o izboru Internog revizora.

capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *