BMW povlači oko 1,3 miliona vozila

Dodajte komentar

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW povlači oko 1,3 miliona vozila širom svijeta zbog mogućih problema sa akumulatorom koji bi, u ekstremnim slučajevima, mogli dovesti do požara, prenosi u ponedjeljak BBC.

Automobili uključeni u opoziv su modeli serije 5. i 6. proizvedeni između 2003. i 2010. godine. Kompanija je saopštila da je primila devet izvještaja o kvarovima, ali joj nije poznato da su ti kvarovi rezultirali povredama.

Vlasnici trebaju vozila dovesti kod ovlašćenih distributera za popravak. Kompanija navodi da poklopac akumulatora s kablovima može biti krivo montiran.

“Da bi se sprovele kvalitetne mjere, BMW povlači sve modele serije 5 i 6 prethodne generacije, sagrađene između 2003. i 2010. koji su i dalje na tržištu, radi popravka kod ovlaštenih dilera”, ističe se u priopćenju. Utvrđeni nedostatak “može dovesti do neispravanosti električnog sistema, vozilo može imati probleme s paljenjem, a u nekim slučajevima može doći do nagorenosti ili požara”, dodaje BMW. Firma je najavila da će pisati svim vlasnicima vozila te da će provjere trajati oko 30 minuta i biti besplatne.                 poslovni.hr

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *