PZP traži novu sjednicu Parlamenta o problemima u KAP-u

Dodajte komentar

Pokret za promjene zatražiće novu sjednicu Parlamenta zbog problema u Kombinatu aluminijuma. Odgovornost za situaciju u KAP-u zatražiće i od Tužilaštva. Ukoliko pak ne bude rezultata pozivaju sve građane na protest ispred te institucije koji bi najvjerovatnije bio organizovan odmah nakon aktiviranja vladininih garancija podgoričkom gigantu.

Nakon što su predstavnici En plus gupe odbili da potpišu Ugovor kojim bi Vlada vratila dug KAP-a od 22 miliona eura iz PZP-a traže novo zasijedanje Parlamenta o problemima u podgorickom gigantu.

Odgovornost zbog ne poštovanja odluke Vlade ali i Skupštine tražiće i od Tužilaštva, najavljuje lider Pokreta Nebojša Medojević:

« Tražićemo da pokrene krivične istrage ali ne protiv Kuznjecova i njegove družine već protiv onih koji su potpisali ugovor 2005 godine i oni koji su uticali da se napravi nezakonito poravnanje. Ukoliko to ne bude davalo nikakvog efekta mi ćemo pozvati građane koji misle da ne treba da plaćaju privatne dugove i privatne obaveze predsjedniku DPS-a da nam se pridruže na javnom protestu pred Tužilaštvom koji ćemo organizovati kada bude izvjesno da će garancije pasti.»

Poslanik PZP-a Branko Radulović:

« Nema više borbe kao Don Kihot. Parolu treba promijeniti. Ne

« Vrijeme je» nego «Vrijeme vam je prošlo» i došlo je vrijeme za tehničku Vladu, Vladu nacionalnog spasa.»

A da bi tehnička Vlada bila formirana premijer Igor Lukšić mora da da ostavku, kaže Medojević. Neophodno je zatim da u formiranju nove izvršne vlasti učestvuje i opozicija. Ukoliko pak ne bude rezultata Medojevic najavljuje

« Mi ćemo pokrenuti konsultacije unutar opozicije sa prijedlogom da opozicija napusti Parlament. Da opozicija ne učestvuje na izborima koje će napraviti čovjek koji na ovakav način se odnosi prema državi.»

izvor: antenaM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *