Do kraja godine biće formirana prva stambena štedionica?

Dodajte komentar

Potpisan je protokol o saradnji između Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju i italijanske kompanije Infogrup koji bi   trebalo bi da omogući formiranje prve stambene štedionice u Crnoj Gori.

To bi  doprinijelo rješavanju stambenih pitanja gradjana po povoljnijim uslovima.

„Štediše će nakon dvije godine imati priliku da kupe stan. Njihove mjesečne uplate neće biti limitirane, a zavisiće od materijalnih mogućnosti pojedinca. Kroz projekat će se omogućiti kupovina stanova onima koji to sada ne mogu“,Predsjednik Odbora direktora Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju, Danilo Popović.

On se nada da će zakon o stambenim štedionicama biti usvojen do kraja godine, kako bi se nakon toga omogućilo formiranje prve takve institucije u Crnoj Gori.

Generalni direktor Infogrupe, Luka Renci , saopštio je da je ta kompanija bila zainteresovana za realizaciju ovog projekta, s obzirom na to da pruža informatička rješenja za sektore finansija.

„Potpisivanje Protokola predstavlja prvi korak u budućoj saradnji koju ćemo imati u Crnoj Gori i činjenicu da ovjde možemo da radimo. Cilj je i da osnujemo filijalu koja bi zapošljavala ljude iz Crne Gore“, kazao je Renci.

izvor: bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *