Sjutra počinje 38. Međunarodni sajam hrane u Budvi

Dodajte komentar

Sjutra počinje 38. Međunarodni sajam hrane u Budvi,a otvoriće ga premijer Igor Lukšić.

Ceremonija otvaranja održaće se na Jadranskom sajmu uz prisustvo ministara poljoprivrede zemalja regiona – Albanije, Makedonije, Federacije Bosne i Hrecegovine, Republike Hrvatske, Republike Srpske i Republike Srbije koja je zemlja partner ovogodišnjeg Sajma hrane.

Prilikom otvaranja prisutnima će se obratiti i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore Tarzan Milošević i ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Dušan Petrović.

Nakon uvodnog obraćanja  ministri poljoprivrede Crne Gore i Republike Srbije, Tarzan Milošević i Dušan Petrović potpisaće sporazume o saradnji između dvije države u oblasti veterine, zdrastvene zaštite bilja i međusobnom priznavanju i prihvatanju dokaza o ispunjenosti propisanih uslova o hrani i hrani za životinje biljnog i mješovitog/ kombinovanog porijekla.

Na 38. Sajmu hrane prisustvovaće i aktivno učestvovati i privredne komore Crne Gore i Srbije. Takođe, tradicionalno će biti organizovane prateće manifestacije, senzorna ocjenjivanja vina, mlijeka, proizvoda od mesa, kao i svečano uručivanje sajamskih nagrada i plaketa.

izvor: bankar

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *