Bivši radnici blokirali kapiju KAP-a

Dodajte komentar

Stotinak bivših radnika Kombinata aluminijuma blokirali su u devet sati svojim vozilima glavnu kapiju KAP-a, u znak protesta što im poslodavac još nije uplatio zaostale doprinose po osmovu benificiranog radnog staža, zbog čega ne mogu da ostvare pravo na isplatu penzije.

Policija čitavo vrijeme, sa odstojanja od 80-tak metara, prati ovaj protest bivših radnika koje je muka natjerala na ovaj radikalni potez. Sa druge strane kapije u redu se parkirani šleperi sa utovarenim aluminijum predviđenim za izvoz..

 Predstavnik bivših radnika Veselin Vukadinović rekao je “Vijestima” da će istrajati u ovom vidu protesta i da će nastaviti sa blokadom sve dok se konačno ne počne rješavati njihov problem.

“Nijesmo došli da pravimo nikakve problemi i ekcese već skrećemo samo pažnju nadležnim institucijama da se što prije nađe rješenje. Naša je nada da Vlada jednom uredbom može obezbijediti da mi dobijemo od Fonda PIO rješenja o penzionisanju”, istakao je Vukadinović.

On je novinarima pokazao bilten menadžmenta KAP-a od 13. decembra kojim su ih, maltene, pozvali da se prijave dobrovoljno za odlazak u prijevremenu penziju.

Predstavnik države u bordu KAP-a Nebojša Dožić saopštio je maloprije “Vijestima” da je potraživanje bivših radnika nesporno te da je krenuo na sastanak sa izvršnim direktor Jurijem Moisejevom.

“Pitaću ga kakav je stav menadžmenta u vezi ovog problema i kako planiraju da ga riješe”, objasnio je Dožić.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *