DPS: Đukanović kasno dobio poziv za Komisiju o KAP-u

Dodajte komentar

Razlog zbog kojeg Milo Đukanović nije prisustvovao sjednici Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije KAP-a, koja je zakazana za 12. mart u 11. sati iz vladajuće partije navode zakašnjeli poziv koji je stigao istog dana u 8 sati i 30 minuta.

“Iako je dostavljen dvanaestog, u tekstu piše 9. mart kao navodni datum upućivanja, a potpisao ga je Andrija Mandić”, kažu iz DPS-a.

U saopštenju vladajuće partije se navodi da tekst nije imao zaglavlje Skupštine Crne Gore, niti bilo kojeg skupštinskog tijela, niti je jasno u čije ime i po kojoj proceduri Mandić upućuje poziv.

“Svima koji iole poznaju skupštinske procedure jasno je da poziv nije upućen u skladu sa Poslovnikom parlamenta, niti odražava zvaničan poziv ni Komisije, niti bilo kog radnog tijela Skupštine Crne Gore. Dakle, tekst Mandićevog obraćanja predsjedniku DPS mnogo više liči na lični ili partijski pamflet, nego na poziv za pristustvo Komisiji najvišeg zakonodavnog tijela”, kažu iz DPS-a.

Oni ocijenjuju da je ozbiljnost poziva jednaka Mandićevoj namjeri da javnost sazna činjenice vezane za privatizaciju KAP-a.

“Iz njegovog poziranja pred kamerama prethodna tri dana, jasno je crnogorskoj javnosti da njemu nije ni do činjenica, ni do opstanka KAP-a, ni do obnove proizvodnje, niti do radnika. Jedina mu je namjera bila da uzurpira autoritet parlamenta i pomenute Komisije, da bi pravio sopstvenu političku promociju. Očito je previdio da je javnost Crne Gore politički zrela i da je odmah prozrela političku pozadinu manipulacija kakve plasira lider Nove”, poručili su iz DPS-a.

Oni su dodali i da se predsjednik DPS Milo Đukanović ne bi odazvao ovako neozbiljno upućenom pozivu, čak ni da je stigao prije tri dana jer ne želi da učestvuje u ovakvim pokušajima blamaže Crne Gore i njenog parlamenta.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *