Nadaju se da će Daka ostati

Dodajte komentar

Novi član odbora povjerilaca nikšićke Željezare najvjerovatnije će biti izabran u ponedjeljak, najavio je juče stečajni upravnik Veselin Perišić.  Sjednica tog tijela biće održana u 10 sati u Privredom sudu, a Perišić kaže da će odluku o novom članu prepustiti povjeriocima, piše Dan.

“Prema listi potraživanja, Neksan je povjerilac sa sledećim najvećim potraživanjem, oko osam miliona eura. Moja je obaveza da povjerioce o tome obavijestim, a njima prepuštam da izaberu člana“, rekao je Perišić.

Prema odluci Apelacionog suda, radnici ne mogu objediniti svoja potraživanja, tako da njihov predstavnik u tom tijelu Janko Vučinić mora da prepusti svoje mjseto drugom povjeriocu.

Perišić je kazao da će se naredne sedmice znati da li će firma Neksan, Miodraga Davidovića Dake, koja organizuje proizvodnju u Željezari od maja prošle godine, ostati u fabrici i nakon 15. marta.

Davidović je nedavno najavio da neće produžiti ugovor, ukoliko ne dobije subvencije za struju. Uprava i radnici se nadaju da će Neksan ostati, bar dok Željezara ne nađe novog vlasnika, s obzirom da oglas za prodaju ističe 22. marta.

Javna licitacija biće održana četiri dana kasnije u Privrednom sudu, a početna cijena željezarine imovine je 21 milion eura.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *