Za Kontejnerske terminale zainteresovano 14 kupaca

Dodajte komentar

a privatizaciju i davanje u koncesiju barske firme Kontejnerski terminal i generalni tereti zainteresovano je 14 stranih kompanija, izjavio je ministar saobraćaja Andrija Lompar.

– Proces privatizacije je u praktično završnoj fazi i spremna je tenderska dokumentacija. Ova faza je podrazumijevala razgovore sa zainteresovanim partnerima za privatizaciju Kontejnerskih terminala. Nakon ispitavanja tržišta, zajedno sa holandskim savjetnikom, identifikovali smo 14 partnera interesenata za davanje u koncesiju Kontejnerskih terminala.

Od tih 14 kompanija neke su bezuslovno zainteresovane, dok druge traže određene pogodnosti. Mi sad sumiramo šta je urađeno nakon razgovora – rekao je Lompar, napominjući da tek treba da se vidi da li treba prilagođavati tendersku dokumentaciju.

Precizirao je da se raspisivanje tendera očekuje ove sedmice.

– Uslovi kupoprodajnog ugovora i ugovora o koncesiji su u odnosu na prethodni tender u jednom dijelu izmijenjeni. U međuvremenu, u Kontejnerskim terminalima je sproveden socijalni program kojim je, uz pomoć EBRD, smanjen broj radnika. Kredit EBRD je iskorišćen i za nabavku nove opreme- podsjetio je Lompar.

izvor: dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *