Ernst & Young “češlja” ugovore KAP-a

Dodajte komentar

Nezavisni revizor kojeg je angažovala Vlada uskoro će početi reviziju poslovanja Kombinata aluminijuma. Revizor će se skoncentrisati na poslovanje KAP-a, odnosno transakcije sa povezanim licima.

Iz Ministaistva finansija Pobjedi je rečeno da je ugovor sa revizorom potpisan, ali nijesu željeli da saopšte ime revizorske kuće koju je Vlada izabrala.

Pobjeda nezvanično saznaje da će ugovore Kombinata aluminijuma sa povezanim licima „češljati” revizorska kuća Ernst & Young, čije sjedište je u Londonu, a koja i u Podgorici, kao i u još 140 država ima svoje predstavništvo, a globalno zapošljava 152.000 radnika.

– Prva faza revizije, koja u skladu sa zaključkom parlamenta od prije tri dana, treba da počne uskoro, trajaće tri mjeseca. Od njenih rezultata zavisiće druga faza revizije – saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva finansija. Iz ovog Vladinog resora je takođe saopšteno da je u interesu Vlade dodatna revizija s obzirom da imaju značajnu izloženost prema KAP-u, prvenstveno kroz državne garancije, i da posjeduju 29,6% akcija.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *