Menadžeri MNSS-a po svom nahođenju potrošili 33 miliona eura

Dodajte komentar

Oko 33 miliona eura Željezarinog kredita sa kamatama koje će morati da vrati država kao žirant, odnosno građani kao poreski obaveznici, nije potrošen za investicije, obrtni kapital i isplatu zarada zaposlenima. Trošili su ga menadžeri MNSS po svom nahođenju, saopštio je predsjednik sindikata Željezare Janko Vučinić.

On je juče, u saopštenju, podsjetio da je treća privatizacija Željezare sa fantomskim MNSS-om završila neslavno uvođenjem stečaja, te da su poznate i posljedice takve pogubne privatizacije.

„Prava istina je da su taj novac trošili menadžeri MNSS-a po svom nahođenju i ne može se nimalo pogriješiti ako se kaže da su dobar dio Brol, Polić, Kwasik i ostala družina iz MNSS-a otuđili. Fabrika je ostala napuštena, bez električne energije i u mraku, tako daje nastavljeno njeno čerupanje i pustošenje“, tvrdi Vučinić.

Prema njegovim riječima radnici kojima je rad u Željezari bio jedini način da opstanu i prežive, bili su ostavljeni i prepušteni sudbini, a izgubljeno je tržište i dragocjeno vrijeme da se fabrika revitalizuje.

On kaže i da i pored svega navedeno gnije postajala mogućnost da se raskine privatizacioni ugovor sa MNSS-om, bar ne u nekom razumnom vremenskom roku da bi se mogla organizovati proizvodnja i omogućiti životna egzistencija za 1.400 zaposlenih.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *