Banović: Ne smijemo uništiti državu da bi KAP funksionisao

Dodajte komentar

Stabilnost poliičkih prilika, i u tom smislu funskcionisanja koalicione Vlade, u ključnim mjesecima ove faze evropskih integracija je od posebnog značaja. Mi smo toga svjesni, ali smo i svjesni i da pitanje KAP-a traži drugačiji pristup od onog koji je predložila Vlada zaključcima, kazao je šef poslaničkog kluba SDP-a, Borislav Banović, u intervjuu za “Dnevne novine.”

On dodaje da je u osnovi predlog SDP-a: raskid ugovora sa strateškim partnerom, izlazak ruskkog vlasnika i menadžmenta, dovođenje novog, kompetentnog i odgovornog menadžmenta, poželjno bi bilo stranog, a šta po njihovom saznanju ima mogućnosti. Insistirali bi na održanju proizvodnje uz istovremeno pravljenje objektivne precizne analize da li i pod kojim uslovima moguć opstanak KAP-a.

– Utvrđivanje koju cijenu treba društvo, država da za to plati i nakon toga, da se na najtransparentniji način i na najvišem mjestu, donese odluka da li tu cijenu treba platiti. Nedavno smo čuli sa visokih pozicija da treba po “svaku cijenu”. Mi ne mislimo tako. Treba pomoći druge vrijedne i vrednije resurse od KAP-a da bi on opstao. Posebno ne da bi neko drugi imao korist, a ne crnogorsko društvo u cjelini, kazao je Banović.

Upitan zbog čega SDP nije spriječila “pogrešne korake” KAP-a, Banović odgovara da SDP nema drugog načina osim da u institucijama iznese predlog i traži njegovo usvajanje.

. Postoji niz prilika kada smo predlagali drugačija rješenja i kada nijesmo dobili većinu u Vladi. Pokušali smo i u Parlamentu. Krajem 2010.smo podrržali predlog PzP-a da se ispitaju dotadašnje garancije. Sami smo podnijeli amandman na budžet koji proivi novim garancijama.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *